Atestat agabaritic

Atestat agabaritic = atestat conducători auto care efectuează transport rutier cu vehicule având mase şI/sau dimensiuni depăşite (agabaritice)

Durata curs: 5 zile x 7 ore /zi

CONDIŢII GENERALE:

 • conducătorii auto trebuie să fie posesori ai permisului de conducere având categoria corespunzătoare tipului de transport rutier pentru care solicită acordarea atestatului profesional (categoria C si categoria CE);
 • sa detina un atestat CPI/CPC MARFA conf.OMT 1214/2015.

Acte necesare :

 • copie buletin sau carte de identitate;
 • copie permis de conducere;
 • cerere;
 • contract pregatire profesionala;

CONTACT:
Telefon: 0726699110
Adresa: Bd. Basarabia nr. 256G, Sector 3, Bucuresti


De-a lungul timpului, transportul rutier a devenit tot mai important în societatea modernă. Acest lucru a dus la o creștere considerabilă a numărului de vehicule care circulă pe șosele.

Cu toate acestea, nu toate vehiculele sunt egale. Conducerea unui vehicul mare necesită abilități și cunoștințe suplimentare.

Hai să discutăm puțin despre atestatul de conducător auto pentru transportul rutier cu vehicule având mase și/sau dimensiuni depășite (agabaritice).

atestat agabaritic

Ce este atestatul de conducător auto pentru transportul rutier cu vehicule agabaritice?

Atestatul agabaritic (vehicule având mase și/sau dimensiuni depășite) este un atestat acordat de autoritățile competente. Permite titularului să conducă astfel de vehicule grele. Acest atestat este obligatoriu în cazul vehiculelor care depășesc limitele legale de dimensiune sau greutate. Este necesar pentru a le putea conduce pe drumurile publice.

Ce sunt vehiculele agabaritice?

Vehiculele agabaritice sunt adevărați giganți ai drumului! Sunt concepute pentru a face față celor mai grele provocări ale transportului de mărfuri sau echipamente mari. Pot fi camioane masive, remorci impresionante sau alte tipuri de vehicule specializate. Ele pot transporta mărfurile grele destul de eficient la destinația dorită.

Ce este necesar pentru a obține atestatul pentru transportul rutier agabaritic?

Un atestat agabaritic este o recunoaștere clară a abilității tale extraordinare de a conduce cele mai mari și mai impresionante mașini de pe șosele.

Trebuie să îndeplinești anumite cerințe și să treci printr-un proces de pregătire specializat. Astfel obții acest atestat de competență, care îți permite să-ți demonstrezi calitățile de șofer profesionist.

Ce implică procesul de pregătire pentru obținerea atestatului agabaritic?

Procesul de pregătire poate varia în funcție de locație și de tipul de vehicul pentru care doriți să obțineți atestatul. Acesta va include tehnici de conducere speciale pentru vehiculele agabaritice.

Cum se obține atestatul de conducere al vehiculelor agabaritice?

Pentru a obținerea atestatului agabaritic, trebuie să urmați următorii pași:

 • veniti la ADAV, cel mai vechi centru de formare autorizat din București;
 • înregistrați-vă la cursul de formare și urmați programul de formare specializat;
 • încheiați examenul teoretic și practic pentru a obține atestatul;
 • obțineți permisul de conducere corespunzător categoriei vehiculului pe care doriți să îl conduceți. Îl poți obține chiar la scoala noastra de soferi de la aceeași adresă;

Dacă deții un atestat pentru vehicule agabaritice ai vreun avantaj?

Există mai multe avantaje, printre care:

 • Legalitate: există obligativitatea deținerii atestatului ! Fără acesta nu poți conduce vehicule agabaritice pe drumurile publice în mod legal;
 • Siguranța rutieră: urmează un program de formare specializat și obține atestatul! Vei fi pregătit să conduci vehicule agabaritice eficient, reducând riscul de accidente rutiere.
 • Competență profesională: deținerea atestatului îți va oferi o competență profesională mai mare! Astfel îți poți crește șansele de a fi angajat în domeniu, obținând un salariu mai bun.
 • Flexibilitate: deținerea atestatului îți va permite să conduci o varietate mai mare de vehicule și să efectuezi transporturi mai complexe.

Condu cu mândrie cele mai mari vehicule! Obține atestatul de conducător auto pentru transportul rutier cu vehicule agabaritice și dovedește-ți abilitățile de șofer profesionist! Te așteptam la noi în Bd. Basarabia nr. 256G, Sector 3, București !

Oferta speciala la toate atestatele auto!